Het geheim van kruiden en specerijen

0     28-04-2013

Over kruiden en specerijen is waarschijnlijk meer onzin geschreven dan over welk ander voedselingrediënt dan ook. Kruiden en specerijen worden meestal in een adem genoemd, maar wat is nu eigenlijk een kruid en wat een specerij? Een duidelijke sc...  Lees verder
Zoutreductie in vleeswaren

0     12-04-2013

Zout is, naast zuur, zoet, bitter en umami een van de 5 basismaken. Het natrium in zout speelt een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties. Het lichaam heeft echter slechts een beperkte hoeveelheid zout (1 – 3 gram) per dag nodig. De gemid...  Lees verder
Het etiket, zien we door de bomen het bos nog wel?

0     26-03-2013

Goede voorlichting over voedingsmiddelen is van groot belang en ik ben daar een groot voorstander van, maar ik kan me ook de irritatie van voedselproducenten voorstellen die alle regeltjes maar weer op het etiket moeten zien te krijgen. Alle bedoelin...  Lees verder
De vegasnack

0     01-12-2011

Ook al slaat de consument steeds vaker een dagje vlees over, dat gedrag zien we zelden terug bij een bezoekje aan de snackbar. De fricandel en de kroket staan al decennia met stip op de eerste en tweede plaats. Voor de vegetarische snackliefhebber va...  Lees verder
De megastal van Driek

0     01-10-2011

Nederlanders zijn nog steeds grote vleeseters en willen, misschien niet meer dagelijks, het liefst een stukje vlees op hun bord. Er is echter steeds meer weerstand op de manier waarop dit stukje vlees wordt geproduceerd. Het boerenbedrijf wordt in ee...  Lees verder
Bekkers en De Vries

0     01-04-2011

Dit zou de titel kunnen zijn van een spannende misdaadserie op TV. Het betreft hier echter het duel tussen het familiebedrijf De Vries Snacks en Beckers Snacks (onderdeel van Wessanen) met als inzet de ‘uitvinding’ van de frika(n)del. De frikadel B...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl