De vegasnack

0     01-12-2011

Ook al slaat de consument steeds vaker een dagje vlees over, dat gedrag zien we zelden terug bij een bezoekje aan de snackbar. De fricandel en de kroket staan al decennia met stip op de eerste en tweede plaats. Voor de vegetarische snackliefhebber va...  Lees verder
De megastal van Driek

0     01-10-2011

Nederlanders zijn nog steeds grote vleeseters en willen, misschien niet meer dagelijks, het liefst een stukje vlees op hun bord. Er is echter steeds meer weerstand op de manier waarop dit stukje vlees wordt geproduceerd. Het boerenbedrijf wordt in ee...  Lees verder
Bekkers en De Vries

0     01-04-2011

Dit zou de titel kunnen zijn van een spannende misdaadserie op TV. Het betreft hier echter het duel tussen het familiebedrijf De Vries Snacks en Beckers Snacks (onderdeel van Wessanen) met als inzet de ‘uitvinding’ van de frika(n)del. De frikadel B...  Lees verder
Vergeten vleeswaren

0     01-02-2011

In de media wordt al een aantal jaren ruimschoots aandacht besteed aan vergeten groenten. Ze zijn daardoor in populariteit gestegen al zal men groenten als snijbiet, aardpeer, schorseneer of raapstelen zelden in de supermarkt aantreffen. Daarvoor moe...  Lees verder
De oliebollenfabriek

0     01-12-2010

Dat thuis op oudejaarsavond de lekkerste oliebol wordt gebakken is een fabeltje. De zelfbakkers zullen het ongetwijfeld niet met mij eens zijn, maar de beste oliebol komt uit de fabriek. Zelf oliebollen bakken wordt tegenwoordig nog door slechts 25 %...  Lees verder
Nanofood

0     01-09-2010

Na fastfood, slowfood, gentechfood is er nu ook nanofood. Bij de bereiding of verpakking van dit voedsel is gebruik gemaakt van nanotechnologie. Het voorvoegsel nano wordt in de exacte wetenschappen gebruikt om een hoeveelheid aan te geven. Van milli...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl