Gemak dient de mens

0     26-05-2013

Foto: Bereiding van wortelstamppot De sterke opkomst sinds de jaren negentig van gemaksvoeding wordt met deze spreuk slechts ten dele verklaard. Andere oorzaken die daarbij een grote rol kunnen hebben gespeeld zijn de opkomst van de magnetron (meer ...  Lees verder
Voedingssupplementen, wat moeten we ermee?

0     09-05-2013

Zijn ze een welkome aanvulling op ons voedingspatroon of ordinaire geldklopperij? De aloude term ‘voeding is het beste medicijn’ wordt door de voedingsmiddelenindustrie vertaald door steeds vaker de term ‘verrijkt met’ te gebr...  Lees verder
Het geheim van kruiden en specerijen

0     28-04-2013

Over kruiden en specerijen is waarschijnlijk meer onzin geschreven dan over welk ander voedselingrediënt dan ook. Kruiden en specerijen worden meestal in een adem genoemd, maar wat is nu eigenlijk een kruid en wat een specerij? Een duidelijke sc...  Lees verder
Zoutreductie in vleeswaren

0     12-04-2013

Zout is, naast zuur, zoet, bitter en umami een van de 5 basismaken. Het natrium in zout speelt een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties. Het lichaam heeft echter slechts een beperkte hoeveelheid zout (1 – 3 gram) per dag nodig. De gemid...  Lees verder
Het etiket, zien we door de bomen het bos nog wel?

0     26-03-2013

Goede voorlichting over voedingsmiddelen is van groot belang en ik ben daar een groot voorstander van, maar ik kan me ook de irritatie van voedselproducenten voorstellen die alle regeltjes maar weer op het etiket moeten zien te krijgen. Alle bedoelin...  Lees verder
De vegasnack

0     01-12-2011

Ook al slaat de consument steeds vaker een dagje vlees over, dat gedrag zien we zelden terug bij een bezoekje aan de snackbar. De fricandel en de kroket staan al decennia met stip op de eerste en tweede plaats. Voor de vegetarische snackliefhebber va...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl