De kleur van vlees

0     20-05-2005

De rode kleur van een malse biefstuk wordt niet veroorzaakt door het achtergebleven bloed (dit is er namelijk niet), maar wordt veroorzaakt door de rode spierkleurstof myoglobine die in de spierweefsels aanwezig is en zorgt voor de zuurstofvoorraad i...  Lees verder
De zin en onzin over CHOLESTEROL

0     19-05-2005

Om van ons eitje te kunnen genieten moeten we toch wat aandacht besteden aan het cholesterol, de stof die ons met schuldgevoelens opzadelt bij het verorberen van datzelfde eitje. Dit vindt zijn verklaring in het feit dat aan cholesterol als oorzaak v...  Lees verder
''An egg a day is okay''

0     19-05-2005

"Het eten van een ei per dag is goed voor de gezondheid van de mens", zo stelde professor Donald J. McNamara tijdens het symposium "Gezonder met eieren" afgelopen januari in het Evoluon Conference Center te Eindhoven. Op basis van...  Lees verder
Vegetariërs en voeding

0     22-03-2005

De Dikke Van Dale geeft twee definities van vegetariërs. Een vegetariër is iemand die zich uitsluitend voedt met plantaardige producten of iemand die zich alleen onthoudt van producten die door het doden van dieren zijn verkregen. De eerste...  Lees verder
OVERGEWICHT, en wat er aan te doen

0     03-03-2005

Het volgen van een dieet staat na het stoppen met roken tweede op de lijst met goede voornemens in het nieuwe jaar. Na de feestdagen met zijn overdadige diners en oliebollen voelt menigeen zich weer te dik, zeker met het oog op het naderende voorjaar...  Lees verder
Dikke mensen zeven jaar eerder dood

0     03-03-2005

Uit een studie uitgevoerd door epidemiologen van her Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam blijkt dat mensen met ernstig overgewicht gemiddeld zes tot zeven jaar eerder doodgaan dan mensen met een "normaal" gewicht. Neem hierbij het gegeven ...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl