Lees (w)etenswaardigheid
Margherita van Savoie, koningin van Italië

Margherita van Savoie (1851 - 1926) werd geboren als dochter van de hertog van Genua en een Saksische prinses. Ze was nog geen 17 toen ze in 1886 trou...  Lees verder

0     24-05-2005

Lees (w)etenswaardigheid
Vis, een uitstekende vleesvervanger

Werd vroeger steevast eenmaal in de week (op vrijdag) vis gegeten tegenwoordig staat vis gemiddeld slechts één keer in de vier weken op ...  Lees verder

0     23-05-2005

Lees (w)etenswaardigheid
Paddestoelen als gezondheidsproduct?

De meest gegeten paddestoelen in Nederland zijn de champignon, shiitake en de oesterzwam. Paddestoelen hebben op basis van de droge stof een hoog eiwi...  Lees verder

0     23-05-2005

Lees (w)etenswaardigheid
Vleesvervangers, een alternatief voor vlees

Vleesvervangers zijn voor velen letterlijk het alternatief voor vlees. Sinds de introductie in de jaren tachtig hebben ze gaandeweg een plaats verover...  Lees verder

0     22-05-2005

Lees (w)etenswaardigheid
Het gezondheidsbeschermende vermogen van koolsoorten

Vele studies hebben aangetoond dat een hoge consumptie van groenten en fruit samenhangt met een lager risico voor het verkrijgen van bepaalde soorten ...  Lees verder

0     20-05-2005

Lees (w)etenswaardigheid
De kleur van vlees

De rode kleur van een malse biefstuk wordt niet veroorzaakt door het achtergebleven bloed (dit is er namelijk niet), maar wordt veroorzaakt door de ro...  Lees verder

0     20-05-2005


 © Voedingswaardetabel.nl