Het eiland Kreta en gezonde voeding

0     26-05-2005

Dat Omega-3-vetzuren steeds meer in de belangstelling staan van artsen, voedingskundigen blijkt wel uit de gestaag groeiende reeks publicaties. Ook de voedingsmiddelenindustrie volgt de discussie aandachtig en draagt zijn steentje bij getuige het doo...  Lees verder
Margherita van Savoie, koningin van Italië

0     24-05-2005

Margherita van Savoie (1851 - 1926) werd geboren als dochter van de hertog van Genua en een Saksische prinses. Ze was nog geen 17 toen ze in 1886 trouwde met haar neef Umberto. In 1978 werd hij als Umberto de Eerste gekroond tot koning van Itali...  Lees verder
Vis, een uitstekende vleesvervanger

0     23-05-2005

Werd vroeger steevast eenmaal in de week (op vrijdag) vis gegeten tegenwoordig staat vis gemiddeld slechts één keer in de vier weken op tafel. Maakte de vishandel in de jaren negentig een enorme groei door als gevolg van de BSE- en de M...  Lees verder
Paddestoelen als gezondheidsproduct?

0     23-05-2005

De meest gegeten paddestoelen in Nederland zijn de champignon, shii-take en de oesterzwam. Paddestoelen hebben een hoog eiwitgehalte dat op basis van de droge stof varieert tussen de 15 en 20 %. Paddestoelen leveren weinig calorieën, omdat ze ge...  Lees verder
Vleesvervangers, een alternatief voor vlees

0     22-05-2005

Vleesvervangers zijn voor velen letterlijk het alternatief voor vlees. Sinds de introductie in de jaren tachtig hebben ze gaandeweg een plaats veroverd in de schappen van de supermarkt. Steeds meer mensen willen wel een keer wat anders dan altijd dat...  Lees verder
Het gezondheidsbeschermende vermogen van koolsoorten

0     20-05-2005

De laatste jaren hebben vele studies aangetoond dat een hoge consumptie van groenten en fruit samenhangt met een lager risico voor het verkrijgen van bepaalde soorten kanker, hart- en vaatziekten. Koolsoorten (Geslacht Brassica, waaronder spruiten, b...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl