Vleesvervangers, een alternatief voor vlees

0     22-05-2005

Vleesvervangers zijn voor velen letterlijk het alternatief voor vlees. Sinds de introductie in de jaren tachtig hebben ze gaandeweg een plaats veroverd in de schappen van de supermarkt. Steeds meer mensen willen wel een keer wat anders dan altijd dat...  Lees verder
Het gezondheidsbeschermende vermogen van koolsoorten

0     20-05-2005

De laatste jaren hebben vele studies aangetoond dat een hoge consumptie van groenten en fruit samenhangt met een lager risico voor het verkrijgen van bepaalde soorten kanker, hart- en vaatziekten. Koolsoorten (Geslacht Brassica, waaronder spruiten, b...  Lees verder
De kleur van vlees

0     20-05-2005

De rode kleur van een malse biefstuk wordt niet veroorzaakt door het achtergebleven bloed (dit is er namelijk niet), maar wordt veroorzaakt door de rode spierkleurstof myoglobine die in de spierweefsels aanwezig is en zorgt voor de zuurstofvoorraad i...  Lees verder
De zin en onzin over CHOLESTEROL

0     19-05-2005

Om van ons eitje te kunnen genieten moeten we toch wat aandacht besteden aan het cholesterol, de stof die ons met schuldgevoelens opzadelt bij het verorberen van datzelfde eitje. Dit vindt zijn verklaring in het feit dat aan cholesterol als oorzaak v...  Lees verder
''An egg a day is okay''

0     19-05-2005

"Het eten van een ei per dag is goed voor de gezondheid van de mens", zo stelde professor Donald J. McNamara tijdens het symposium "Gezonder met eieren" afgelopen januari in het Evoluon Conference Center te Eindhoven. Op basis van...  Lees verder
Vegetariërs en voeding

0     22-03-2005

De Dikke Van Dale geeft twee definities van vegetariërs. Een vegetariër is iemand die zich uitsluitend voedt met plantaardige producten of iemand die zich alleen onthoudt van producten die door het doden van dieren zijn verkregen. De eerste...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl