De chemie van het grillen

0     01-06-2009

Bij de barbecue wordt het vlees boven een open hittebron gelegd, zoals gloeiende kolen, een gasvlam of een elektrische gril. De hitte wordt overgebracht door straling en kan alleen gebruikt worden voor zeer malse en dunne plakken vlees. De hoge tempe...  Lees verder
Handen wassen

0     01-04-2009

Hygiëne begint bij handen wassen. Van kinds af aan worden we er door onze ouders op gewezen dat we onze handen moeten wassen: voor het eten, na toiletbezoek e.d., maar keer op keer blijkt dat niets zo moeilijk is als het opvolgen van deze eenvou...  Lees verder
Gerookt of niet gerookt?

0     01-03-2009

Vroeger was roken een conserveringsmethode die werd toegepast in combinatie met zouten en drogen. De rook in combinatie met de hete droge lucht van het smeulende houtvuur had een conserverende werking. Rook is een zeer complexe stof bestaande uit mee...  Lees verder
Zonder ei geen mayonaise

0     01-02-2009

Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch met elkaar te mengen en gemengd te houden. Iedereen weet dat olie en water niet mengen. Maken we een...  Lees verder
De magnetronoven

0     15-11-2005

Voedsel bereiden in de magnetron gaat bijzonder snel, is goedkoop in energiekosten en beperkt het verlies aan voedingswaarde. Voor koolsoorten geldt zelfs, blijkt uit onderzoek, dat deze bereidingsmethode de kankerwerende stoffen in de kool minder be...  Lees verder
Voeding voor de borst

0     10-08-2005

Moeders die borstvoeding geven moeten ook zelf aangepast eten. Ze moeten niet alleen voorzien in de voedingsbehoefte van zichzelf, maar ook in dat van hun baby. Dagelijks heeft de borstvoedinggevende moeder nodig:5 - 7 sneden volkorenbrood5 g halvar...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl