VROEGÛHH

0     14-06-2005

Vroeger, en dat is nog niet zo heel lang geleden, kenden we voornamelijk twee soorten gehakt, rundergehakt en half-om-halfgehakt. Deze laatste wordt zo genoemd, omdat ze voor de helft uit varkensvlees (50%) en voor de andere helft uit rundvlees (50%)...  Lees verder
Goede en slechte koolhydraten

0     03-06-2005

Aardappelen en spaghetti kun je beter niet eten, zegt de Amerikaan Walter Willet afgelopen zaterdag in de Volkskrant. Deze Amerikaan wordt gezien als een vooraanstaand voedingskundige en krijgt deze week een eredoctoraat uitgereikt aan de Landbouwuni...  Lees verder
Groente en fruit en de risico's van bestrijdingsmiddelen

0     31-05-2005

"Teveel landbouwgif in druiven" kopte de Telegraaf afgelopen voorjaar. Dergelijke berichten verschijnen met de regelmaat van de klok in de media en missen hun uitwerking op de consument niet. Er ontstaat bezorgdheid bij de consument over de...  Lees verder
Micro-organismen, wat moeten we ervan weten

0     28-05-2005

Micros betekent "zeer klein" en organismen kunnen we vertalen met "levende wezens". Micro-organismen zijn dus "zeer kleine levende wezens". Zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn. De uitvinder van de micro...  Lees verder
Het eiland Kreta en gezonde voeding

0     26-05-2005

Dat Omega-3-vetzuren steeds meer in de belangstelling staan van artsen, voedingskundigen blijkt wel uit de gestaag groeiende reeks publicaties. Ook de voedingsmiddelenindustrie volgt de discussie aandachtig en draagt zijn steentje bij getuige het doo...  Lees verder
Margherita van Savoie, koningin van Italië

0     24-05-2005

Margherita van Savoie (1851 - 1926) werd geboren als dochter van de hertog van Genua en een Saksische prinses. Ze was nog geen 17 toen ze in 1886 trouwde met haar neef Umberto. In 1978 werd hij als Umberto de Eerste gekroond tot koning van Itali...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl