Balsamico versus balsamico

Balsamicoazijn komt van origine uit de streek rond de Italiaanse stad Modena waar langs de rivier de Secchia de zoete witte druivensoort Trebbiani het...  Lees verder

0     01-10-2009

Organic

De Amerikaanse term voor biologisch is organic en is duidelijk herkenbaar aan het officiële USDA Organic keurmerk uitgegeven door de USDA (United...  Lees verder

0     01-07-2009

De chemie van het grillen

Bij de barbecue wordt het vlees boven een open hittebron gelegd, zoals gloeiende kolen, een gasvlam of een elektrische gril. De hitte wordt overgebrac...  Lees verder

0     01-06-2009

Handen wassen

Hygiëne begint bij handen wassen. Van kinds af aan worden we er door onze ouders op gewezen dat we onze handen moeten wassen: voor het eten, na t...  Lees verder

0     01-04-2009

Gerookt of niet gerookt?

Vroeger was roken een conserveringsmethode die werd toegepast in combinatie met zouten en drogen. De rook in combinatie met de hete droge lucht van he...  Lees verder

0     01-03-2009

Zonder ei geen mayonaise

Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch ...  Lees verder

0     01-02-2009


nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl