Zonder ei geen mayonaise

Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch ...  Lees verder

0     09-03-2016

Wordt nu lid van Voedingswaardetabel.nl

Creëer je eigen account. Wordt lid van Voedingswaardetabel.nl. Creëer je eigen Voedingswaardetabel Account (VWT-Account) en krijg toegang t...  Lees verder

0     03-11-2014

Gemak dient de mens

Foto: Bereiding van wortelstamppot De sterke opkomst sinds de jaren negentig van gemaksvoeding wordt met deze spreuk slechts ten dele verklaard. Ande...  Lees verder

0     26-05-2013

Voedingssupplementen, wat moeten we ermee?

Zijn ze een welkome aanvulling op ons voedingspatroon of ordinaire geldklopperij? De aloude term ‘voeding is het beste medicijn’ wordt doo...  Lees verder

0     09-05-2013

Het geheim van kruiden en specerijen

Over kruiden en specerijen is waarschijnlijk meer onzin geschreven dan over welk ander voedselingrediënt dan ook. Kruiden en specerijen worden me...  Lees verder

0     28-04-2013

Zoutreductie in vleeswaren

Zout is, naast zuur, zoet, bitter en umami een van de 5 basismaken. Het natrium in zout speelt een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties. Het l...  Lees verder

0     12-04-2013


 © Voedingswaardetabel.nl