Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch ... Lees verder…
0 09-03-2016
Creëer je eigen account. Wordt lid van Voedingswaardetabel.nl. Creëer je eigen Voedingswaardetabel Account (VWT-Account) en krijg toegang t... Lees verder…
0 03-11-2014
Foto: Bereiding van wortelstamppot De sterke opkomst sinds de jaren negentig van gemaksvoeding wordt met deze spreuk slechts ten dele verklaard. Ande... Lees verder…
0 26-05-2013
Zijn ze een welkome aanvulling op ons voedingspatroon of ordinaire geldklopperij? De aloude term ‘voeding is het beste medicijn’ wordt doo... Lees verder…
0 09-05-2013
Over kruiden en specerijen is waarschijnlijk meer onzin geschreven dan over welk ander voedselingrediënt dan ook. Kruiden en specerijen worden me... Lees verder…
0 28-04-2013
Zout is, naast zuur, zoet, bitter en umami een van de 5 basismaken. Het natrium in zout speelt een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties. Het l... Lees verder…
0 12-04-2013