Lees (w)etenswaardigheid
Organic

De Amerikaanse term voor biologisch is organic en is duidelijk herkenbaar aan het officiële USDA Organic keurmerk uitgegeven door de USDA (United...  Lees verder

0     01-07-2009

Lees (w)etenswaardigheid
De chemie van het grillen

Bij de barbecue wordt het vlees boven een open hittebron gelegd, zoals gloeiende kolen, een gasvlam of een elektrische gril. De hitte wordt overgebrac...  Lees verder

0     01-06-2009

Lees (w)etenswaardigheid
Handen wassen

Hygiëne begint bij handen wassen. Van kinds af aan worden we er door onze ouders op gewezen dat we onze handen moeten wassen: voor het eten, na t...  Lees verder

0     01-04-2009

Lees (w)etenswaardigheid
Gerookt of niet gerookt?

Vroeger Vroeger was roken een conserveringsmethode die werd toegepast in combinatie met zouten en drogen. De rook in combinatie met de hete droge luc...  Lees verder

0     01-03-2009

Lees (w)etenswaardigheid
Zonder ei geen mayonaise

Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de eidooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toc...  Lees verder

0     01-02-2009

Lees (w)etenswaardigheid
De magnetronoven

Voedsel bereiden in de magnetron gaat bijzonder snel, is goedkoop in energiekosten en beperkt het verlies aan voedingswaarde. Voor koolsoorten geldt z...  Lees verder

0     15-11-2005


 © Voedingswaardetabel.nl