Borstvoeding

0     08-08-2005

Over de voeding voor zuigelingen zijn we eigenlijk snel uitgepraat. De eerste zes maanden is moedermelk het enige wat de zuigeling nodig heeft. Het is de beste voeding die een baby in zijn leven kan krijgen. De rest van zijn leven zal het misschien s...  Lees verder
Consumptie van groente en fruit

0     26-06-2005

Ondanks de enorme productie van groente en fruit, staan we onderaan de ladder als het de consumptie van groente en fruit betreft. In een studie (2002) met als doel de verbanden tussen voedselconsumptie en kankerrisico te bestuderen, uitgevoerd in 10 ...  Lees verder
VROEGÛHH

0     14-06-2005

Vroeger, en dat is nog niet zo heel lang geleden, kenden we voornamelijk twee soorten gehakt, rundergehakt en half-om-halfgehakt. Deze laatste wordt zo genoemd, omdat ze voor de helft uit varkensvlees (50%) en voor de andere helft uit rundvlees (50%)...  Lees verder
Goede en slechte koolhydraten

0     03-06-2005

Aardappelen en spaghetti kun je beter niet eten, zegt de Amerikaan Walter Willet afgelopen zaterdag in de Volkskrant. Deze Amerikaan wordt gezien als een vooraanstaand voedingskundige en krijgt deze week een eredoctoraat uitgereikt aan de Landbouwuni...  Lees verder
Groente en fruit en de risico's van bestrijdingsmiddelen

0     31-05-2005

"Teveel landbouwgif in druiven" kopte de Telegraaf afgelopen voorjaar. Dergelijke berichten verschijnen met de regelmaat van de klok in de media en missen hun uitwerking op de consument niet. Er ontstaat bezorgdheid bij de consument over de...  Lees verder
Micro-organismen, wat moeten we ervan weten

0     28-05-2005

Micros betekent "zeer klein" en organismen kunnen we vertalen met "levende wezens". Micro-organismen zijn dus "zeer kleine levende wezens". Zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn. De uitvinder van de micro...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl