E-nummer E410 komt uit de groep Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499. E410 wordt gebruikt in alle eet- en drinkwaren (quantum satis).

Kleurstoffen E100 - E199
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299
Antioxidanten en voedingszuren E300 - E399
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599
Smaakversterkers E600 - E699
Antischuimmiddelen, glansmiddel en meelverbeteraars E900 - E930
Drijf- en verpakkingsgassen E938 - E949
Zoetstoffen E950 - E999
Gemodificeerde zetmelen E1400 - E1499
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599
Diverse E-nummers

E-nummer
E410

Naam
Johannesbroodpitmeel

Groep
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499

Functie
Verdikkingsmiddel, geleermiddel, emulgator en stabilisator

Herkomst
Gewonnen uit het zaad van de Johannesbroodboom

Meestal toegepast in
Alle eet- en drinkwaren (quantum satis)

ADI*
niet vastgesteld

Bijzonderheden
Remt de opname van mineralen (o.a. ijzer) en vetten uit de voeding, overgevoeligheidsreactie: netelroos

* ADI = Aanvaardbare Dagelijkse Inname in mg/kg lichaamsgewicht

E-nummer overzicht

 © Voedingswaardetabel.nl