E-nummer E213 komt uit de groep Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299 . E213 wordt gebruikt in bijna alle eet- en drinkwaren, jams, fruitproducten, sauzen, salades en zoetwaren.

Kleurstoffen E100 - E199
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299
Antioxidanten en voedingszuren E300 - E399
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599
Smaakversterkers E600 - E699
Antischuimmiddelen, glansmiddel en meelverbeteraars E900 - E930
Drijf- en verpakkingsgassen E938 - E949
Zoetstoffen E950 - E999
Gemodificeerde zetmelen E1400 - E1499
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599
Diverse E-nummers

E-nummer
E213

Naam
Calciumbenzoaat

Groep
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299

Functie
Conserveermiddel tegen gisten en bacteriën

Herkomst
Synthetisch

Meestal toegepast in
Bijna alle eet- en drinkwaren, jams, fruitproducten, sauzen, salades en zoetwaren

ADI*
5

Bijzonderheden
werkzaam tegen bacteriën bij lage pH, kan allergie veroorzaken (netelroos, astma, exceem)

* ADI = Aanvaardbare Dagelijkse Inname in mg/kg lichaamsgewicht

E-nummer overzicht

 © Voedingswaardetabel.nl