E-nummer E541(ii) komt uit de groep Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599. E541(ii) wordt gebruikt in smeerkaas en korstloze kaas.

Kleurstoffen E100 - E199
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299
Antioxidanten en voedingszuren E300 - E399
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599
Smaakversterkers E600 - E699
Antischuimmiddelen, glansmiddel en meelverbeteraars E900 - E930
Drijf- en verpakkingsgassen E938 - E949
Zoetstoffen E950 - E999
Gemodificeerde zetmelen E1400 - E1499
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599
Diverse E-nummers

E-nummer
E541(ii)

Naam
Basisch natriumaluminiumfosfaat

Groep
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599

Functie
Smeltzout

Herkomst
Synthetisch

Meestal toegepast in
Smeerkaas en korstloze kaas

ADI*
0.6

Bijzonderheden
Verhindert de opname van fosfaat en calcium in het lichaam

* ADI = Aanvaardbare Dagelijkse Inname in mg/kg lichaamsgewicht

E-nummer overzicht

 © Voedingswaardetabel.nl