E-nummer E476 komt uit de groep Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499. E476 wordt gebruikt in chocoladeproducten.

Kleurstoffen E100 - E199
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299
Antioxidanten en voedingszuren E300 - E399
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599
Smaakversterkers E600 - E699
Antischuimmiddelen, glansmiddel en meelverbeteraars E900 - E930
Drijf- en verpakkingsgassen E938 - E949
Zoetstoffen E950 - E999
Gemodificeerde zetmelen E1400 - E1499
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599
Diverse E-nummers

E-nummer
E476

Naam
Polyglycerolpolyricinoleaat

Groep
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499

Functie
Emulgatoren en stabilisatoren

Herkomst
Synthetisch

Meestal toegepast in
Chocoladeproducten

ADI*
7.5

Bijzonderheden
Geen

* ADI = Aanvaardbare Dagelijkse Inname in mg/kg lichaamsgewicht

E-nummer overzicht

 © Voedingswaardetabel.nl