Kleurstoffen E100 - E199
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299
Antioxidanten en voedingszuren E300 - E399
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599
Smaakversterkers E600 - E699
Antischuimmiddelen, glansmiddel en meelverbeteraars E900 - E930
Drijf- en verpakkingsgassen E938 - E949
Zoetstoffen E950 - E999
Gemodificeerde zetmelen E1400 - E1499
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599
Diverse E-nummers

E-nummer
E163

Naam
Anthocyan(in)en

Groep
Kleurstoffen E100 - E199

Functie
Rode, paarse of blauwe kleurstoffen

Herkomst
Rode kool en andere planten

Meestal toegepast in
Zoetwaren, confitures, vruchtenconserven en dranken

ADI*
2.5

Bijzonderheden
Door toevoeging van zwaveldioxide overgevoeligheidsreacties bij astma-patiënten

* ADI = Aanvaardbare Dagelijkse Inname in mg/kg lichaamsgewicht

Deel deze pagina

 © Voedingswaardetabel.nl