Kleurstoffen E100 - E199
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299
Antioxidanten en voedingszuren E300 - E399
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599
Smaakversterkers E600 - E699
Antischuimmiddelen, glansmiddel en meelverbeteraars E900 - E930
Drijf- en verpakkingsgassen E938 - E949
Zoetstoffen E950 - E999
Gemodificeerde zetmelen E1400 - E1499
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599
Diverse E-nummers

E-nummer
E160(b)

Naam
Annatto, bixine en norbixine

Groep
Kleurstoffen E100 - E199

Functie
Oranje/gele kleurstof

Herkomst
De tropische anattoboom (Bixa orellana)

Meestal toegepast in
Margarine, boter, yoghurt, soepen en sauzen en zoetwaren

ADI*
2.5

Bijzonderheden
Overgevoeligheidsreacties (netelroos, huiduitslag). 0,065 voor bixine

* ADI = Aanvaardbare Dagelijkse Inname in mg/kg lichaamsgewicht

Deel deze pagina

 © Voedingswaardetabel.nl