E-nummer E1525 komt uit de groep Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599. E1525 wordt gebruikt in gele sauzen, slagroom, puddingpoeder, bouillon, soep en advocaat.

Kleurstoffen E100 - E199
Conserveermiddelen en voedingszuren E200 - E299
Antioxidanten en voedingszuren E300 - E399
Emulagatoren, verdikkingsmiddelen, geleermiddelen en stabilisatoren E400 - E499
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen E500 - E599
Smaakversterkers E600 - E699
Antischuimmiddelen, glansmiddel en meelverbeteraars E900 - E930
Drijf- en verpakkingsgassen E938 - E949
Zoetstoffen E950 - E999
Gemodificeerde zetmelen E1400 - E1499
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599
Diverse E-nummers

E-nummer
E1525

Naam
Ethylhydroxyethylcellulose

Groep
Kunstmatige aromastoffen E1500 - E1599

Functie
Verdikkingsmiddel

Herkomst
Gesynthetiseerd uit cellulose

Meestal toegepast in
Gele sauzen, slagroom, puddingpoeder, bouillon, soep en advocaat

ADI*
25

Bijzonderheden
Laxerende werking

* ADI = Aanvaardbare Dagelijkse Inname in mg/kg lichaamsgewicht

E-nummer overzicht

 © Voedingswaardetabel.nl